June was cold and rainy and I begged for summer, so now that I am sweating because of a heat wave, I cannot really complain. You can imagine how difficult that is. So I decided to make the best of it and to put my ice cream machine that was starting to collect some dust to good use and I made some pineapple rosemary sorbet. Now I know it does sound
GutenAppetit
GutenAppetit
Ses blogs
Articles :
168
Depuis :
29/07/2011
Categorie :
Cuisine
Articles :
27
Depuis :
19/09/2011
Categorie :
Cuisine
Articles à découvrir
When I go to a restaurant I always ponder for hours over the menu, trying to make my mind up. On our honeymoon we went to Rome and once we ate in a perfect restaurant, the food was great but most of all the waiter only asked us one question: red or white wine? Then the dishes just kept on coming, heaven! Speaking of Italy, I was trying to decide wh
Our Daring Cooks’ September 2012 hostess was Inma of la Galletika. Inma brought us a taste of Spain and challenged us to make our very own delicious Paella! I made a paella with squid ink, squids and shrimps. I found the recipe in the amazing cookbook "A platter of Figs" from David Tanis. It doesn't look very tempting but it is delicious and the
My relationship with pasta salad had a rough start. The first time a pasta salad crossed my path was at a student party, the pasta was way beyond all-dente and drenched in store bought mayonnaise, the few defrosted peas that were added to this mix couldn't save it. Well, I drank a lot of beer that night. For a long time I didn't want to have anythi
J'ai eu une très longue journée au travail aujourd'hui et en rentrant ma tête était vide, mon moral à zéro et je ne me sentais pas de faire des petits gâteaux pour noël et d'écrire des cartes de voeux. Heureusement que je me suis souvenue d'un smoothie sésame-oranges du blog The Green Kitchen. N'ayant pas le temps de faire tremper des gra
This Green Couscous Salad keeps its promises, you get different shades of green and as a bonus different textures, soft broad beans, crunchy green beans and bursting capers. Every bite is a surprise. I got the idea from the New-Zealand Cook Annabel Langbein. The Green Couscous Salad makes friends easily, you can serve it with lamb chops, grilled be
Une amie nous a invité à une soirée "Noël international", l'idée étant que chacun amène un plat de l'avent traditionel de son pays. En tant qu'allemande j'avais l'embarras du choix, il existe des centaines de recettes de petits gâteaux sucrés, sans parler du Glühwein, le fameux vin chaud. Finalement j'ai décidé de faire des "Lebkuchen"
Ce matin je me suis étirée et en voyant la date sur le calendrier je me suis frotté les yeux. Mais non c'est bien ça, j'ai hiberné pendant plus d'un mois. Mon blog en a pas mal souffert, du coup j'essaie de le ranimer aujourd'hui avec un riz cantonais à ma façon. L'ingrédient secret c'est le sésame doré! Ingrédients pour 4 pers 200 gr de
Summer Time is Salad Time! And this Italian salad with zucchini, carrots and lots of fresh basil is one of my favourites. Because of its ingredients I call it Zucaba Salad, if you come from Great Britain feel free to change the name to Coucaba. Whatever you call it, it is delicious and goes with everything. For other salad ideas check out the Lets
Si on me dit dessert et pommes je pense immédiatement à une tarte aux pommes. Mais pour l'instant l'image qui apparaissait dans mon esprit était un peu floue, tarte au pommes avec des amandes, un peu de canelle, pâte feuilleté, crème aux oeufs... il en existe pleins. Et bien, après avoir faite celle de David Tanis pour moi il n'y a plus de d